Nowoczesna zastawa stołowa
Piękno można wyrazić na wiele różnych sposobów. Piękne mogą być przedmioty domowego użytku. Niektóre z nich służą tylko przy wyjątkowych okazjach, tak jak na przykład zastawa stołowa.
Wyciąga się ją przy rodzinnych uroczystościach, by podkreślić ważność danego wydarzenia.
Jak przygotować się do przyjęcia gości?
Najważniejszy w jadalni jest stół i jego wielkość, ale to głównie to, co się na nim znajdzie odgrywa najważniejszą rolę. Dlatego ważne jest by posiadać co najmniej jeden efektowny zestaw stołowy w postaci porcelanowej zastawy. Taka zastawa powinna być używana przy wyjątkowych okazjach, od święta, przy rodzinnych uroczystościach, w wyjątkowych momentach życia rodzinnego. Przy stole jadalnianym często też gości się przyjaciół i na takie okazje przyda się mieć piękną zastawę.
Jaka powinna być zastawa stołowa?
Wyjątkową propozycją w temacie zastawy stołowej jest porcelana Lubiana. To jedna z najlepszych propozycji w tym gatunku, bo porcelana tej marki od lat cieszy się zainteresowaniem i ma bardzo dobre opinie. Zastawa porcelanowa jest przede wszystkim bardzo porządnie wykonana z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Jest więc porządna i trwała a do tego bardzo elegancka. Serwisy obiadowe Lubiana przyozdobią każdy stół i na pewno spełnią wszystkie oczekiwania w nich pokładane.
Elementy zastawy stołowej
Podstawowy skład porządnej porcelanowej zastawy to 6 talerzy deserowych, 6 talerzy głębokich na zupę i 6 talerzy płaskich na drugie danie. Ale to tylko podstawa, którą można w dowolny sposób rozbudowywać według potrzeb. I tak warto się też zaopatrzyć w co najmniej kilka filiżanek porcelanowych, misek i półmisków, pater i dużych talerzy na mięsa. Na pewno przyda się też zakupić do kompletu cukiernicę, mlecznik i spodeczki na herbatę.
Na eleganckiej zastawie porcelanowej bardzo przyjemnie się spożywa posiłki. Taki posiłek jest zawsze o wiele bardziej wykwintny niż w przypadku zwykłego, codziennego obiadu. Warto więc zakupić porządnej jakości porcelanę w formie zastawy stołowej i dekorować nią stół w jadalni przy wyjątkowych okazjach.